top of page

Uuden projektin alku!

Hei kaikki, minä täällä pitkästä aikaa. Kesä on vierähtänyt nopeasti hyviä tuloksia odotellessa. Koko kausi meni omalta osalta vähän härvätessä, enkä oikein päässyt kiinni kunnon vauhteihin. Alkukausi meni polvi ja akillesvaivojen takia perseelleen. Jouduin treenaamaan vähän epätäydellisellä systeemillä ja pienillä määrillä toukokuun puoliväliin asti. Sen jälkeen systeemin saattoi muuttaa normaaliksi mutta liian nopeat muutokset määrissä tuntuivat jaloissa ja oli vain pakko malttaa. En tällä vauhdilla kyllä ehdi syksyksi mielekkääseen maraton kuntoon, ja siksi jätänkin tämän kauden kesken.

Ollaan Henkan kanssa kypsytelty vähän uudenlaista projektia ensi vuodelle ja nythän minulla on menossa jo se uusi vuosi. Niimpä siis lähden tässä avaamaan uutta kautta uudella twistillä. Luovutan kehoni ihmiskokeeseen, ja katsotaan, mitä se siitä sanoo. Ennen kuin tarkemmin selitän mistä omalta osaltani on kyse, kerron että Henkka jatkaa kauttaan normaalisti (suht) Vantaan maratonille asti, ja liittyy uuteen projektiin treenienkin osalta vasta loka-marraskuun vaihteessa. Hänen tuleva harjoitussysteemi on osittain samanlainen, mutta toisaalta hyvinkin erilainen kuin minulla.

Niin, oma projektini lähtee liikkeelle nopeusreserviajatuksesta. Tavoitteena olisi runsaan peruskuntoharjoittelun ohella* tehdä tehoharjoitukset siten, että 200 metrin aika paranisi mahdollisimman hyvin. Tavoite vauhtina on 27 sekuntia. Heti kun tuo aika toteutuu, siirryn 400:lle metrille, jossa tavoitteena on 57s. Näin jatketaan eteenpäin kunnes maratonilla ollaan riittävällä tasolla (en kerro vielä mikä se on). Kun tämä riittävä taso on treeneissä todettu, katson sopivan maratontapahtuman noin 3kk päästä, ja teen sinne valmistavan jakson. Sen jälkeen voidaan aloittaa uusi kausi ja kovempi taso (26,5s/200m?). Näin ollen kauden tarkkaa mittaa ei voida ennustaa; se voi tapahtua puolessa vuodessa, se ei välttämättä tule valmiiksi koskaan.

Henkan projektin tehoharjoitukset yksittäisinä harkkoina toimivat samalla tavalla, mutta sen sijaan että mentäisiin matka kerrallaan, toteutetaan enemmin kaikkia saman aikaisesti, painottaen pisempiä alkukaudesta ja lyhyempiä loppukaudesta. Samalla kausien mitatkin ovat normaalit, eli marraskuulta syyskuulle. Tähtäin on tietyssä viikonlopussa ja tietyssä loppuajassa. Tästä tarkempia tietoja myöhemmin kunhan yksityiskohdat selviävät.

Perustettiin tälle oma FB-sivu ja Instagramtili (molemmat @breakingheko). Vanhan YouTube-tilimme nimi vaihtui (uusi: BreakingHeKo) niin kuin tämän bloginkin. Näiden kanavien kautta voitte seurata edistymistämme tässä projektissa.

Tukenne voitte osoittaa siis seuraamalla meitä edellä mainituilla some-kanavilla. Jos oikein tykkäätte, voitte myöhemmin perustettavassa verkkokaupassa (sama sivusto), ostaa toteuttamiamme ohjelmia. Samalla pääsette myös kiinni siihen, millaista meidän harjoittelu on ollut, toteuttamalla samat harjoitukset itse. Suunnitteilla on myös perustaa Strava-klubit niille, ketkä jompaa kumpaa ohjelmaa toteuttavat, sekä yhteinen ryhmä tietenkin. Tästä kaikesta lisää informaatiota asioiden toteutuessa.

Semmoista tällä kertaa! Hauskoja kilsoja kaikille

*on totta, että 200m ajat paranisivat nopeammalla aikataululla jos jättäisi pk-harjoittelun vähemmälle. Lopullisen päämatkan pysyessä maratonilla on kuitenkin syytä pitää runsasta pk-harjoittelua yllä. Jos syystä tai toisesta 27 sekunnin alitus kovasti viivästyy, voi peruskunto madaltua sen verran alas, että viimestään 1500:n harkkoihin siirtyessä voi kehitys pystähtyä uudelleen. Siksipä lienee parempi tyytyä hitaampaan kehitykseen 200m:llä kuin ottaa tuota riskiä.


 RECENT POSTS: 
bottom of page